4.000 euro van het Oranje Fonds!
552
post-template-default,single,single-post,postid-552,single-format-standard,bridge-core-2.7.2,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-25.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

4.000 euro van het Oranje Fonds!

BBuurttuinderij Hof van Heer ontving eind november tot haar grote verrassing 4.000 euro van het Oranje Fonds om te besteden aan de realisatie en inrichting van een educatieve buitenkeuken. De prijs komt boven op de daags ervoor uitgereikte tweede prijs van 6.000 euro van Onze Buurt, voor buurtinitiatieven van de Limburgse woningcorporaties. “Dat is opgeteld de helft van het gehoopte bedrag voor ons project”, aldus een verheugde Jo Willems, een van de initiatiefnemers van de moestuinderij voor buurtbewoners naast het Kloosterpark aan de Veldstraat in Maastricht.

De som van 10.000 euro wordt besteed aan de bouw van een ‘buitenkeuken’ bij de moestuinderij. Willems: “De groenten die we kweken verwerken we in maaltijden die we gaan koken in een open, overdekte keuken in de tuin. Met een werkblad, tafels, spoelbak en een bakoven. Lekker vlaaien en groentepizza’s bakken voor de buurt, workshops geven over gezond en lekker eten. Deze aanpak sluit naadloos aan bij de gebruikersovereenkomst voor maatschappelijke invulling die wij als Hof van Heer hebben afgesloten met grondeigenaar woningcorporatie Servatius.”

Naast duurzame teelt staat bij Hof van Heer immers ook ontmoeting hoog in het vaandel. Ontmoeting om kennis te delen over hoe iets van zaadje tot groente op je bord komt. Daarin past ook de ontmoetingsmarkt waar elke zaterdagmiddag van mei tot november het groente-overschot voor een zacht prijsje wordt verkocht. Van en voor de buurt. Wat begin dit jaar begon met acht buurtbewoners is uitgegroeid tot circa 30 vrijwilligers en talloze bezoekers. Willems: “Er is nu zelfs een wachtlijst en we willen daarom meer grond aan de buitenkant van de tuin ontginnen.”

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.