Vaste activiteiten

Buurtmarkt de Hofmakerij: elke zaterdag van 13:00 tot 16:00 uur
Elke week weer overheerlijke oogst van het land. En lekkere producten die daarbij passen zoals honing, zoetzure bietjes en augurken en kruidenazijn. De Hof is een een heerlijke ontmoetingsplaats om bij een kopje koffie of thee de laatste nieuwtjes uit wisselen of iets te leren over het moestuinieren.

Meewerkdagen: elke woensdag en zaterdag
Als je het leuk vindt om met je handen in de vruchtbare aarde te wroeten en tussendoor een praatje te maken met de aanwezige Hof van Heer-deelnemers, dan ben je van harte welkom in de Buurttuinderij op elke woensdag- en zaterdagmiddag van 13:00-16:00 uur. Er zijn voldoende gereedschappen aanwezig, al zijn eigen handschoenen handig.

Eenmalige evenementen

Burendag: zaterdag 25 september van 13:00-16:00 uur
Beste buren, kom allemaal helpen op nationale Burendag met het inplanten van de nieuwe Bijen- en Vlindertuin. Aanmelden kan door een mail te sturen naar hofvanheer@gmail.com

Dankzij de volgende sponsors kunnen we onze Buurttuin nog mooier maken:

  • Oranje Fonds
  • Kwekerij Frijns uit Welsden
  • Tuincentrum Gronsveld

Struinen in de Tuinen: 5 september 12:00-17:00 uur
Honderden tuinen in heel Nederland worden op deze dag omgetoverd tot een openluchtpodium. Zangers, bands en andere podiumkunstenaars verzorgen die dag diverse live optredens die ongeveer 20 tot 30 minuten duren. Rond de Hof van Heer is er een klein minifestival in het groen en je kunt van optreden naar optreden wandelen want de locaties grenzen aan elkaar. De drie locaties:

  • Hof van Heer: een optreden van de band ‘No Fake News’.
  • Groene Theater van de Heerenhof: een VerrasSing.
  • Kloosterpark: het koor ‘Stem des Volks’.

Meer informatie

September en oktober
In deze maanden wordt de kapschuur annex buitenkeuken gebouwd. De vergunning is definitief, de materialen zijn besteld, dus aan de slag!

Groene Monumentendagen
11 en 12 september 2021 @ 10:00 – 17:00

In het kader van de Groene Monumentendagen – een initiatief van de Nederlandse Tuinenstichting (NTs) – organiseert Hof van Heer i.s.m. De Heerenhof rondleidingen door deze beide (moes)tuinen. Met de Groene Monumentendagen willen de NTs en wijzelf aan het publiek laten zien hoe belangrijk ons groen erfgoed is voor de samenleving. Zeker nu de klimaatverandering doorzet en de monocultuur in landschap en tuinen oprukt. Wij willen onze groene monumenten beschermen en de kennis erover vergroten.

Locatie: Hof van Heer / De Heerenhof

Hieronder vind je oudere (eenmalige) activiteiten en evenementen

Buurtmarkt de Hofmakerij: feestelijke opening!
3 juli 2021 @ 13:00 – 16:00

Zaterdag 3 juni van 13:00 uur tot 16:00 uur is de feestelijke opening van onze Buurttuinderij. Met muziek, wafels, pizza’s en natuurlijk de overheerlijke oogst van het land. En lekkere producten die daarbij passen, zoals jams, chutneys en kruidenazijn.

Locatie: Hof van Heer

Terugzetten van 3 Fraxinus Excelsior-bomen
3 april 2021 @ 09:00 – 17:00

Om meer zonlicht in de zeven nieuw aangelegde moestuinen te krijgen, hebben we van de gemeente een vergunning gekregen om drie bomen langs het begin van het Vroendaalpad (vanaf de Rijksweg) terug te zetten. Deze klus is grotendeels geklaard op zaterdag voor Pasen. De buren Lamkin is deze kandelaber-klus gegund na vergelijking van enkele offertes. Met drie motorzagen en een hoogwerker zijn zij de hele dag bezig geweest om de drie bomen te korten. Veel dank ook aan de Hof-tuiniers Bart, Jo en Carla én aan Carla’s man Jo.

Locatie: Hof van Heer / Vroendaalpad