Onze vaste activiteiten en overige evenementen

Buurtmarkt de Hofmakerij: 3 juni feestelijke opening!
Zaterdag 3 juni van 13.00 uur tot 16.00 uur is de feestelijke opening van onze Buurttuinderij. Met muziek, wafels, pizza’s en natuurlijk de overheerlijke  oogst van het land. En lekkere producten die daarbij passen, zoals jams, chutneys en kruidenazijn.

Meewerkdagen
Als je het leuk vindt om met je handen in de vruchtbare aarde te wroeten en tussendoor een praatje te maken met de aanwezige Hof van Heer-deelnemers, dan ben je van harte welkom in de Buurttuinderij op elke woensdag- en zaterdagmiddag. Er zijn voldoende gereedschappen aanwezig, al zijn eigen handschoenen handig.

Hieronder vind je onze (eenmalige) activiteiten en evenementen

Buurtmarkt de Hofmakerij: feestelijke opening!
3 juli 2021 @ 13:00 – 16:00

Zaterdag 3 juni van 13.00 uur tot 16.00 uur is de feestelijke opening van onze Buurttuinderij. Met muziek, wafels, pizza’s en natuurlijk de overheerlijke oogst van het land. En lekkere producten die daarbij passen, zoals jams, chutneys en kruidenazijn.

Locatie: Hof van Heer

Struinen in de Tuinen
5 september 2021 @ 12:00 – 17:00

Zondag 5 september staat de Hof van Heer in het teken van Struinen in de Tuinen. Honderden tuinen in heel Nederland worden die dag omgetoverd tot openluchtpodium. Zangers, bands en andere podiumkunstenaars verzorgen die dag tussen 12.00 en 17.00 uur diverse live-optredens – steeds van 20 tot 30 minuten elk. Het publiek kan van optreden naar optreden wandelen, want er zijn die middag ook Struinen in de Tuinen-optredens bij onze naaste buren: in de tuin van De Heerenhof en in Kloostertuin Opveld.

Locatie: Hof van Heer / De Heerenhof / Kloostertuin Opveld

Groene Monumenten Dagen
11 en 12 september 2021 @ 10:00 – 17:00

In het kader van de Groene Monumentendagen – een initiatief van de Nederlandse Tuinenstichting (NTs) – organiseert Hof van Heer i.s.m. De Heerenhof rondleidingen door deze beide (moes)tuinen. Met de Groene Monumentendagen willen de NTs en wijzelf aan het publiek laten zien hoe belangrijk ons groen erfgoed is voor de samenleving. Zeker nu de klimaatverandering doorzet en de monocultuur in landschap en tuinen oprukt. Wij willen onze groene monumenten beschermen en de kennis erover vergroten.

Locatie: Hof van Heer / De Heerenhof

Hieronder vind je oudere (eenmalige) activiteiten en evenementen

Terugzetten van 3 Fraxinus Excelsior-bomen
3 april 2021 @ 09:00 – 17:00

Om meer zonlicht in de zeven nieuw aangelegde moestuinen te krijgen, hebben we van de gemeente een vergunning gekregen om drie bomen langs het begin van het Vroendaalpad (vanaf de Rijksweg) terug te zetten. Deze klus is grotendeels geklaard op zaterdag voor Pasen. De buren Lamkin is deze kandelaber-klus gegund na vergelijking van enkele offertes. Met drie motorzagen en een hoogwerker zijn zij de hele dag bezig geweest om de drie bomen te korten. Veel dank ook aan de Hof-tuiniers Bart, Jo en Carla én aan Carla’s man Jo.

Locatie: Hof van Heer / Vroendaalpad